Време е за нови можности ...

Бидете дел од едукативниот семинар „Денови на Кариера“ кој ќе се одржи на 6ти и 7ми Октомври во Хотел „Тивериопол“ во Струмица.

Ако се уште бараш работа или пракса - брзо регистрирај се тука и пронајди го твојот работодавец на овогодинешните денови на кариера!

Пополнете ја регистрационата форма и станете дел од нашиот тим!

Спроведувањето на проектот "JINGER" продолжува, со тоа што веќе се организирани двата B2B настани, од кои првиот B2B настан ќе се одржи на 7 и 8 Јуни во Хотел „Тивериопол“ во Струмица, а вториот B2B настан ќе се одржи на 21 и 22 Јуни во Гоце Делчев, Бугарија.

Целта на бизнис-бизнис(B2B) состанокот е да се сретнат претприемачи и идни претприемачи од Македонија и Бугарија, со партнери од другата страна на границата во преку граничниот регион. На настанот ќе се симулира бизнис-бизнис(B2B) вмрежување меѓу нив со главна цел да ги охрабри да влезат на странските пазари.

На настанот во Струмица пред учесниците, своите услуги, ќе ги презентираат претставници на банките од Република Македонија, претставници на Стопанските Комори на Република Македонија, како и претставници на Југоисточниот плански регион и општините во истиот.

Здружението ИНВЕНТИВНОСТ од Радовиш, активно започна со спроведувањето на прекуграничниот проект „Заедничко имплементирање на иновативни алатки за новата генерација на претприемачи и професионално развивање“ во соработка со партнерите од Република Бугарија, фондацијата „Каузи“ и фондацијата за културно и интелектуално развивање „Оптимист“, кој е финансиран од страна на Европската Унија преку ИПА прекуграничната програма Бугарија - Македонија.

Read more: Проект "JINGER"